"DE OMLOOP"

De Omloop van….. is een jaarlijks terugkerende kaartleesrit voor klassieke automobielen en youngtimers bestaande uit ochtend en middag etappe. Totaal leggen de deelnemers een kleine 200 km af. De kaartleesopdrachtsystemen variëren van het bekende bol/pijl tot ingetekende lijn met barricades. De moeilijkheidsgraad van opdrachten is echter zodanig dat zowel de beginner als de doorgewinterde ritten- rallyrijder een leuke dag zal hebben. Er zal zowel een Tourklasse als een Sportklasse van toepassing zijn.

De Omloop van….. is een initiatief van de Stichting Ondernemerscontact Oost-Nederland. Sinds 2011 zijn er inmiddels acht omlopen georganiseerd. De organisatie streeft ernaar om dit evenement jaarlijks te laten terugkeren, echter ieder jaar met een andere start/finish locatie in Oost-Nederland. De Omloop van….. is een kaartleesrit waarbij als uitgangspunt geldt dat de deelnemers zich houden aan de verkeersregels. Een snelheidselement ontbreekt dan ook geheel. De rit wordt uitgezet door Martin Roosenboom, bekend van de Alzheimerrally, de Gelderlandrit en de Classic 500. Het zijn zeer ervaren uitzetters die weten wat een rallyrijder nodig heeft voor een intensieve maar o zo leuke dag met zijn klassieker of mooie youngtimer!

Door de bijdrage van de drie sponsors, ROS Managementregie, Drijber en partners en Wassink Autogroep, aan het evenement is het mogelijk om de rally voor wat betreft de kosten laag te houden. Er is geen winstoogmerk. De rally moet kostendekkend kunnen draaien en de sponsoren zorgen voor de extra’s in de rally! Natuurlijk wordt u ontvangen met koffie en broodjes, is er een voortreffelijke lunch (met rallykroket!) en is er een goed buffet als afsluiting. De drankjes zijn allemaal inbegrepen.